Template common/add-to-cart.html does not exist.
Nowy koszyk 0 PLN
  • e-FIORE Macerat z Lawendy 100ml

    Przeglądasz ofertę archiwalną
    Czas dostawy: do 2 dni roboczych*
    star star star star star
    29,50 PLN
    24,90 PLN
    brutto
    • Opis towaru
    • Skład

    Opis towaru

    Naturalny macerat z lawendy

     

    Macerat powstały z macerowania kwiatów lawendy Lavandula Angustifolia w zimno tłoczonym oleju ze słonecznika. Olejek zawiera ogromne właściwości pielęgnacyjne: odświeża i nawilża skórę, koi podrażnienia, działa przeciwbakteryjnie i ściągająco. Idealny dla cery mieszanej i tłustej, doskonały do masażu relaksacyjnego, a także olejowania włosów. Lawendowy olej przypadnie do gustu wielbicielkom kwiatowych aromatów, gdyż cały zapach kwiatów przeniknął do olejku bazowego.

     

    Główne składniki:

     

    • Lawenda kojarzona głównie z lawendowymi polami we francuskiej Prowansji, rosnąca na polach i w ogrodach, zachwyca misternym wyglądem i cudownym zapachem. Oprócz swoich walorów zapachowych, ma duże znaczenie w pielęgnacji ciała i włosów. Kosmetyczne właściwości lawendy są związane głównie z wpływem olejku lawendowego na zmiany skórne. Zawarte w nim substancje, takie jak cyneol, geraniol, limonen, sabinen, wspomagają zabliźnianie i leczenie różnego rodzaju zmian skórnych. Duża zawartość tanin (związków o właściwościach ściągających i wysuszających) wspomaga leczenie uszkodzeń skóry, np. oparzeń czy otarć. Macerat znacznie przysłuży się też włosom. Wzmacnia cebulki, zmniejsza wypadanie, odświeża i nawilża suchą skórę głowy

     

    • Olej ze słonecznika - jeden z najlepszych i najbezpieczniejszych olejków do pielęgnacji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitoleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszając negatywne efekty działania słońca na skórę. Olej dobrze rozprowadza się po skórze, dodając jej aksamitnej gładkości.

     

    Sposób użycia:

    1. do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zamiast kremu

     

    2. do olejowania włosów i skóry głowy na kilka godzin przed myciem

     

    3. do kąpieli, dla nawilżenia i uelastycznienia skóry

     

     

     

    Cechy towaru

    • Kod EAN
      590568098
    • Podatek VAT
      23%
    • OBJĘTOŚĆ
      100ml
    • Kraj pochodzenia
      POLSKA
    • Data zużycia
      2022-03-30
    • Działanie na skórę
      Kojące
    • Działanie na skórę
      Nawilżające
    • Działanie na skórę
      Regenerujące
    • Rodzaj, typ skóry
      Dojrzała
    • Rodzaj, typ skóry
      Mieszana
    • Rodzaj, typ skóry
      Sucha