Template common/add-to-cart.html does not exist.
Nowy koszyk 0 PLN

    MOKOSH Olej jojoba 100%, 12 ml

    Czas dostawy: do 2 dni roboczych*
    star star star star star
    18,90 PLN
    brutto
    Stany magazynowe:  średnio
    Podaj ilość
    Ilość musi zawierać się w przedziale 1 - 7
    szt
    Dodano do koszyka
    Dodano do koszyka
    • Opis towaru
    • Skład
    • Opinie

    Opis towaru

    Olej jojoba 100% 12 ml

     

    100% olej jojoba to produkt kosmetyczny, który został wytworzony z certyfikowanego surowca organicznego. Przeszedł badania mikrobiologiczne i dermatologiczne. Pakowany jest w ciemne szkło farmaceutyczne, które chroni nasz drogocenny olej. Olej jojoba należy do grupy płynnych wosków. Zawiera fitosterole, dużo witaminy A (wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry), witaminę E (przyspiesza regenerację skóry i spowalnia jej starzenie się), witaminę F (działa immunostymulująco na skórę). Płynne estry woskowe jojoby budową są zbliżone do sebum wydzielanego przez gruczoły łojowe. Olej ten łatwo wchłania się przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co zapobiega wysuszeniu skóry. Stosowany jest do wszystkich typów skóry – nawet trądzikowych.

     

    Składniki aktywne:

     

    • Olej jojoba kosmetyczny 100% - nawilża, odżywia, regeneruje skórę oraz spowalnia efekty starzenia

     

    Sposób użycia:

     

    • Twarz i ciało: olej można stosować jako oliwkę, delikatnie wmasowując go w skórę okrężnymi ruchami.
    • Włosy: wmasuj olej w końcówki włosów i skórę głowy. Przykryj folią i owiń ręcznikiem, pozostaw na 10-20 min, następnie umyj głowę.
    • Peeling ciała: połącz olej jojoba z solą algową lub jodowo-bromową. Możesz dodać kilka kropli olejku eterycznego w celu nadania peelingowi zapachu i dodatkowych korzystnych właściwości charakterystycznych dla poszczególnych olejków eterycznych. Wykonaj peeling okrężnymi ruchami.
    • Kąpiel odmładzająca: wlej olej jojoba do ciepłej wody, dodaj kilka do kilkunastu kropli olejku eterycznego, który spowoduje dodatkowe działanie aromaterapeutyczne.

     

     

    Skład: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*

    *Certyfikowany surowiec organiczny

     

     

    Cechy towaru

    • Kod EAN
      5902729030069
    • Podatek VAT
      23%