Template common/add-to-cart.html does not exist.
Nowy koszyk 0 PLN
  • Olej macadamia, 50 ml - NACOMI

    Przeglądasz ofertę archiwalną
    Czas dostawy: do 2 dni roboczych*
    star star star star star
    12,40 PLN
    brutto
    • Opis towaru
    • Skład

    Opis towaru

    Olej z orzeszków drzewa makadamia - 100% naturalny. Olej dobrze się wmasowuje, szybko wchłania, działa regenerująco, odżywczo, wygładzająco, poprawia wygląd skóry. Olej makadamia może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Olej o unikalnym składzie, ze względu na dużą zawartość kwasu oleopalmitynowego.

    Kwas oleopalmitynowy występuje naturalnie w ludzkiej skórze i jest bardzo skutecznym przeciwutleniaczem, ważnym dla młodego wyglądu, kondycji i zdrowia skóry. Działa antybakteryjnie chroniąc skórę przed infekcjami, wspomaga regenerację komórek, chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania UV, utrzymuje nawilżenie i elastyczność skóry. Z wiekiem produkcja kwasu oleopalmitynowego maleje. Jego niedobory można uzupełnić stosując na przykład olej z makadamii.

    Olej jest bogatym źródłem skwalenu, naturalnego przeciwutleniacza, który jest składnikiem warstwy lipidowej ludzkiej skóry. Zawiera także znaczne ilości tokotrienolu, jednej z form witaminy E. Substancja ta jest dużo silniejszym antyutleniaczem i dużo lepiej chroni komórki przed wolnymi rodnikami niż tokoferol, podstawowa forma witaminy E. Ostatnie badania pokazują również, że tokotrienol może okazać się skutecznym lekiem w leczeniu nowotworów, ponieważ podawany chorym powodował zmniejszanie się guzów.

     

    Olej z makadamii ma doskonałe właściwości lecznicze i regeneracyjne, dlatego jest z powodzeniem stosowany w przypadku:
    - blizn
    - oparzeń słonecznych
    - podrażnień
    - wyprysku
    - łuszczycy
    - drobnych ran

     

    Jak stosować ? 
    - smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo
    - stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy
    - mieszać z kremami, balsamami lub oliwką
    - masaż jako profilaktyka rozstępów skóry i cellulitu

     

    Skład INCI: 
    Macadamia Ternifolia Seed Oil

     

    Przechowanie: 
    Olej powinien być szczelnie zamknięty i przechowywany w chłodnym miejscu lub w lodówce.

    Cechy towaru

    • Kod EAN
      5901878680422
    • Podatek VAT
      23%
    • Kraj pochodzenia
      Polska
    • OBJĘTOŚĆ
      50 ml